Update d.d. 9 februari 2017
Dankzij groot enthousiasme van vrijwilligers is Lonneker inmiddels een bieb rijker! Op 8 februari jl. werd de nieuwe Dependance geopend in het Dorpshuis Lonneker. Het was een feestelijke aangelegenheid!

BOEKENLIEFHEBBERS GEZOCHT

Zoals u waarschijnlijk allemaal al weet gaat de gemeente Enschede fors bezuinigen op de openbare bibliotheek. Helaas een slecht besluit, maar het is niet anders. Onze vertrouwde Biebbus, die elke maandagmiddag voor de muziekkoepel staat en druk wordt bezocht verdwijnt per 1 januari 2017. De Dorpsraad is druk in onderhandeling met de directeur van de Bieb hoe we de biebfunctie in ons dorp overeind kunnen houden. Want lang niet iedereen kan naar de centrale Bieb in de stad.

Zoals het er nu naar uitziet komt er een kleine dependance van de Bieb met ongeveer 300 boeken in ons Dorpshuis. Deze dependance zal één dagdeel per week geopend zijn. Leden van de Bieb kunnen daar boeken lenen, ophalen of bestellen en een kopje koffie/thee drinken (tegen een kleine vergoeding). Hoewel de Bieb zelf ook een aantal werkzaamheden blijft doen zijn er ook mensen uit het dorp nodig om te assisteren. Aveleijn en de mensen van Attent hebben ook reeds hun medewerking toegezegd.

Inmiddels hebben zich al voldoende vrijwilligers aangemeld om met de bieb te kunnen starten op 8 februari 2017. De bieb zal dan op de woensdagen open zijn van 12:00 tot 15:30 uur.

Hans Strootman is eerste aanspreekpunt voor dit onderwerp.