Bezoek burgemeester Onno van Veldhuizen 10 juni 2016

Het was al weer even geleden dat de Dorpsraad de "nieuwe" burgemeester uitnodigde, maar nu was het dan eindelijk zo ver: Onno van Veldhuizen kwam officieel kennismaken met Lonneker. In een kleine rondwandeling door het dorp hebben we enkele markante plekken bezocht en daarbij het een en ander verteld.

Om 8:30 uur begon de ochtend bij de Lonneker Molen. Aldaar vertelde Cees Purmer over het verleden, heden en met name de toekomst van de molen. De burgemeester had al eerder interesse getoond in de molen, toen hij deze bezocht kort na de brand, eerder dit jaar. Alle aanwezigen kregen een nieuwsbrief uitgereikt die speciaal voor deze gelegenheid werd gemaakt. Uiteraard klom de burgemeester ook even de trap op, om de molen goed te kunnen bewonderen.

Na de molen werd er via de Lonnekermolenweg en de Scholtenreimerstraat gewandeld naar de buurtsuper Attent. Onderweg werden problemen rondom verkeer en enkele wensen van de Dorpsraad besproken. Eenmaal bij de Attent aangekomen werden we (uiteraard) hartelijk verwelkomd. Hillbrand vertelde wat over de werkwijze van de Attent. Het was wel duidelijk dat de heer Van Veldhuizen enthousiast was over dit systeem. Ook mochten we een kijkje nemen in de kantine van de winkel, waar Hillbrand liet zien hoe het planningsbord in elkaar stak.

Met een grote glimlach op het gezicht, vervolgden wij onze tocht over het Dorpsplein, langs de weekmarkt, richting Dorpshuis. Onderweg werd de aandacht van de heer Van Veldhuizen nog getrokken door de zwerfkei van Lonneker en hij nam een kijkje in Galerie Urinoir Bezet.

Voor het Dorpshuis werd nog gesproken over de wensen tot herinrichting van het gebied voor het Dorpshuis. De Burgemeester zag ook in dat er van dit gebied iets moois gemaakt zou kunnen worden. In het Dorpshuis was het digi-inlooppunt actief, zodat de heer Van Veldhuizen daar ook even kon kijken. De toekomst en met name het belang van het Dorpshuis is hier ook besproken.

Bij Café Sprakel werden nog even handjes geschud en bleek dat de heer Van Veldhuizen daar al eens was aangeschoven. De ochtend werd afgesloten met een heerlijk kopje koffie met gebak bij restaurant Savonije, waar nog gesproken werd over de ontwikkelingen bij de Luchthaven.

De heer Van Veldhuizen was enthousiast en betrokken en gaf duidelijk blijk van waardering voor Lonneker. Hij sprak daarbij de wens uit betrokken te blijven bij het dorp en open te staan voor een herhaling van dit bezoek. Wij zijn dan ook voornemens de heer Van Veldhuizen op termijn opnieuw uit te nodigen.


Share our website