Droadneagel

Wie krijgt de Lonneker Droadneagel?

Ieder jaar wordt tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Dorpsraad de Lonneker Droadneagel uitgereikt. Het is een mooie gelegenheid om een bijzonder Lonnekernaar te eren. Maar wie zal dat deze keer zijn?
De Lonneker Droadneagel wordt door de Dorpsraad toegekend aan personen die zich gedurende langere tijd en vaak op bescheiden wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Lonneker gemeenschap. Voor verenigingen geldt het uitgangspunt, dat ze tenminste 50 jaar moeten bestaan om in aanmerking te komen. Rond november van ieder jaar gaat de Dorpsraad zich weer beraden over wie de volgende Droadneagel moet krijgen. Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken: kent u iemand die volgens u in aanmerking zou moeten komen? Wij horen het graag van u.

U kunt uw voordracht - bij voorkeur goed gemotiveerd - indienen bij de Dorpsraad middels e-mailadres info@dorpsraadlonneker.nl of ons postadres (Dorpsstraat 98, 7524 CK)
Wij stellen uw inbreng zeer op prijs!

Aan wie is de afgelopen jaren de Lonneker Droadneagel toegekend?

2003      Boeske Keals in de persoon van de heer Jan Beernink
2004      Het 40-jarig KVG in de persoon van mevrouw Truus Westerbeek
2004      Een extra Droadnaegel voor pastoor W. Pas bij gelegenheid van zijn gouden Priesterjubileum
2005      De beheerscommissie van het Dorpshuis in de persoon van de heer Bernhard Hogt
2006      Het bestuur van de Jongeren Sociëteit De Ruit.
2006      Een extra Droadneagel aan de heer Jan Meijerink bij zijn afscheid als voorzitter van de Dorpsraad
2007      De heer Jan Wiersma
2008      De buitenonderhoudsploeg van de RK parochie in de persoon van Harry Bult alsmede een Droadneagel aan de beheerscommissie van dekapel  Uit Liefde.
2008      Een extra Droadneagel aan de opgeheven sectie van de vrijwillige brandweer Lonneker in de persoon van de laatste commandant Joost Savonije.
2008      Een extra Droadneagel aan Excelsior bij gelegenheid van het 90-jarig bestaan.
2008      Een extra Droadneagel aan LSV bij gelegenheid van het 60-jarig bestaan.
2009      Het bestuur van de 90 jarige VKL
2010      De landelijke ruitervereniging Het Twentse Ros.
2011      De Kameleon in de persoon van Annie Beumers.
2012      De heer Harry Levink.
2013      De heer Jan Venema.
2014      De heer Antoon Meijerink
2014      De redactie en bestuur van het dorpsblad “Op en um ’n Bölt”
2015      Dominee Venema
2015      De heer Jan Bult