Berichten uit de Dorpsraad van 11 februari 2022

  • Home
  • Nieuws
  • Berichten uit de Dorpsraad van 11 februari 2022
Het leven begint gelukkig z’n normale draai weer te vinden. De coronamaatregelen worden in een steeds sneller tempo afgebouwd. Reden tot protest tegen van alles en nog wat mbt corona kunnen eindelijk stoppen. Ik kon het niet meer bijhouden op het laatst waar hele volksgroepen tegen waren. Dat ligt binnenkort achter ons en dan kunnen we ons hopelijk in goede gezondheid weer richten op de toekomst van ons dorp. Trouwens heeft u dat mooie gedicht over Lonneker van Dick Schlüter, onze stadsdichter, gelezen in de Tubantia van 9 februari. Die steenworp afstand tussen Enschede en Lonneker moet behouden blijven. In het belang van Lonneker maar zeker ook van Enschede. De stad Enschede met zo’n mooi brinkdorp binnen haar gemeentegrenzen moet dat koesteren. De dorpsraad Lonneker zal die steenworp afstand bewaken de komende jaren. Bouwen mag en kan maar niet binnen die steenworp.

Ik moet u al wel vast wijzen op enig ongemak in het dorp in maart april en mei. Zoals ik vorige week al schreef gaat de renovatie van de Speelbölt in maart beginnen. Aannemer Frans Vije gaat volgens de planning beginnen op maandag 21 maart, de eerste lentedag en ze hopen op 13 mei klaar te zijn. Dat betekent dat de parkeerplaatjes voor het Dorpshuis naast het speelterrein van de Liduïnaschool  de bouwopslagplaats wordt. Scholen, kinderopvang en Dorpshuis blijven wel bereikbaar, maar parkeren kan die periode niet helaas. Houd er rekening mee bij het ophalen van de kinderen en activiteiten in het dorpshuis.

We zouden het vandaag ook hebben over de noodopvang voor asielzoekers. Dat loopt eigenlijk best goed tot nu toe. De communicatie tussen bewoners, gemeente, COA en evenemententerrein loopt prima. Het Noaberoverleg dat nu een aantal malen is geweest is naar wens. Alle partijen zijn open in de infovoorziening en alle bijzonderheden en ontwikkelingen zijn te lezen op de webpagina van de gemeente Enschede. Grote problemen zijn er ook niet geweest tot nu toe. Een aandachtpunt blijft wel het wandelen ’s avonds van groepjes asielzoekers langs onverlichte wegen rond het vliegveld. Hoewel er hesjes en lichtjes beschikbaar zijn voor wandelaars wordt daar helaas weinig gebruik van gemaakt. Gelukkig lengen de dagen. We blijven u op de hoogte houden van eventuele nieuwe ontwikkelingen.

Lönneker Laandleamn: onderdeel daarvan is ook ontbrekende wandelverbindingen tot stand brengen. Eén van die stukjes was de verbinding tussen de Welmanweg en de Zoglandweg. Daar moet over de drukke Landweerweg gelopen worden. De gemeente gaat nu akkoord om in de brede berm over een afstand van 300 meter een wandelpad aan te leggen in de berm. Dat loopt veiliger dan over de hoofdrijbaan. De offerte is gemaakt en hopelijk komt dat stukje voor de zomer gereed.
Lonneker is via het project uitgenodigd door Markelo Lokaal om in maart daar te komen kijken en luisteren naar de activiteiten in Markelo, die vergelijkbaar zijn met Lonneker. Op woensdag 9 maart gaan we er met een aantal mensen uit Lonneker naartoe en daarna laat ik u weten wat het heeft opgeleverd.

Volgende week is het voorjaarsvakantie en zijn de scholen gesloten en wordt er dus geen dorpsblad bezorgd. Tot over 14 dagen dus en dan gaan we aandacht besteden aan de voortgang met het Dorpsverkeersplan en het dorpshuis en andere ontwikkelingen die opdoemen de komende 14 dagen.
 
Goodgoan
 
Matthie Kroezen
Dorpsraad Lonneker
 
 
 
Share our website