Berichten uit de Dorpsraad van 2 december 2022

  • Home
  • Nieuws
  • Berichten uit de Dorpsraad van 2 december 2022
Zachtjes zweefden de mooie tonen van “Ständchen” van Franz Liszt weg onder de koepel van de Kapel Uit Liefde. Eventjes nog hield iedereen de adem in na die laatste tonen tot het welgemeende applaus klonk. Het einde van weer een Zondag Middag Activiteit (Zomiac). Jammer het is alweer voorbij voor vandaag zondag 27 november. Ik heb echt genoten vanmiddag van prachtige muziek van Beethoven, Mompou en Sjostakovitsj en dus Liszt als toegave. Zomiac is één van die culturele activiteiten die al jarenlang financieel worden ondersteund vanuit het Dorpsbudget. Een mooi initiatief van een klein groepje vrijwilligers, die al jarenlang een zeer afwisselend muziekprogramma naar Lonneker weten te brengen. Ik hoop dat ze het nog lang volhouden. Op zondagmiddag 15 januari 2023 om 16.30 uur is de volgende gelegenheid te genieten van mooie livemuziek. Vol=Vol.
 
Het leven kent mooie en minder mooie kanten. Net terug van een welverdiende vakantie tref je bij thuiskomst een geheel overhoop gehaald huis aan. Ingebroken! Het schrikbeeld van veel mensen. Helaas is het de laatste tijd weer meerdere keren raak geweest in Lonneker. Reden voor één van de gedupeerden, de Dorpsraad en de wijkagent Rekers om de koppen bij elkaar te steken. Het blijkt dat ook driepuntssluitingen van deuren geen beletsel vormen voor het inbrekersgilde om binnen te komen. Op internet is te vinden hoe je een driepuntssluiting van buiten relatief eenvoudig kunt verbreken mits voorzien van het juiste gereedschap. De wijkagent zal ons helpen met preventieve adviezen hoe het de inbrekers zo moeilijk mogelijk kan worden gemaakt. Want inbrekers hebben een hekel aan pottenkijkers en lawaai. Ze zoeken dus bijna altijd een plek rond het huis waar ze ongezien te werk kunnen gaan en ze willen zich niet verraden door lawaai te maken. Dus zorg voor zicht en licht en zo goed mogelijke sluitingen. Sluitingen hebben 1, 2 of 3 sterren. Driesterrensluitingen geven de maximale preventie tegen inbraak, maar kosten helaas dus ook een beste stuiver. In de dorpsraadvergadering van 7 december worden samen met gedupeerden en de wijkagent verdere afspraken gemaakt over de aanpak van inbraken in Lonneker. Volgende week uitgebreid bericht over de uitkomsten hiervan. Wilt u meedoen of meedenken hierover meld u dan aan bij de Dorpsraad: info@dorpsraadlonneker.nl
 
Diezelfde avond 7 december zal stadsdeelwethouder en tevens portefeuillehouder asiel Arjan Kampman in het Noaberoverleg Lonneker nadere toelichting geven over het verdere verloop van de asielopvang in Enschede en Lonneker. Volgende week de uitkomsten in dit Dorpsblad.
 
Zo zijn we dus alweer in december 2023 beland. Hopelijk een rustige maand na alle misère van de zich voortslepende oorlog in Oekraïne, de inflatie, de energiekosten en de stikstofellende.
Maar wie weet is er een klein lichtpuntje met Oranje, hoewel ik niet weet op dit moment of ze de Verenigde Staten van zich af hebben kunnen schudden.
 
Vergeet niet kaarten te bestellen voor Wonder boven Wonder. De Kameleon heeft Corona overwonnen en we kunnen allemaal naar het Dorpshuis tussen 20 januari en 4 februari 2023 voor een hilarische voorstelling over de belevenissen van een bijzondere groep mensen.
 
Goodgoan dan maar weer
 
Matthie Kroezen
Dorpsraad Lonneker
 
 
 
Share our website