Jeugddorpsraad krijgt geld voor bijenhotels en weides.

  • Home
  • Nieuws
  • Jeugddorpsraad krijgt geld voor bijenhotels en weides.
Jeugddorpsraad sleept vette donatie in de wacht
 
De Jeugddorpsraad van Lonneker kan wel wat. Ze zijn momenteel bezig met het Klimaatproject. Dat betekent dat ze helpen weitjes opnieuw in te richten voor schapen en kalfjes maar ook het plaatsen van insectenhotels en het aanleggen van bloemenweitjes voor die insecten.
De gemeente Enschede heeft dit jaar een subsidiepot voor nieuwe initiatieven. Het moet wel een initiatief zijn waar veel mensen van kunnen profiteren op een of andere manier. Nu had de Jeugddorpsraad bedacht dat bij de insectenhotels - waar ’s nachts en ’s winters wilde bijen, hommels en vlinders en andere nuttige insecten verblijven - ook bloemenweitjes nodig zijn voor die insecten. Er komen helaas hoe langer hoe minder bloemen in de natuur omdat de boeren geen bloemen meer in hun weiden willen hebben. Dat is heel jammer. Maar door de insectenhotels, de bloemenweitjes en de informatieborden daarbij kunnen heel veel mensen zien en lezen hoe belangrijk die insecten zijn.
Nu had Enschede Noord waar Lonneker bij hoort een zogenaamde “pitchavond” georganiseerd op dinsdag 26 februari in gebouw de Melkweg aan de van Heekstraat op het Twekkelerveld. Een pitch is een presentatie van 5 minuten waarin je duidelijk maakt waarom je voor jouw initiatief geld moet hebben. Er hadden zich 11 initiatieven aangemeld. Het maximale bedrag dat je kon “verdienen” was 2500 euro. Er waren die avond tientallen mensen op af gekomen. De pitch van Lonneker zou zijn dat Skip de voorzitter van de Jeugddorpsraad geïnterviewd zou worden door Matthie Kroezen de voorzitter van de Dorpsraad over het klimaatproject van Lonneker. Maar op het laatste moment moest Skip naar een ingelaste informatieavond van school. Wat nu? Thomas en Ruben van de Jeugddorpsraad zouden mee als ondersteuning van Skip. Een uur voor de pitch is aan Thomas en Ruben gevraagd of ze het over konden nemen van Skip. “Samen durven we dat wel”, zeiden ze. Snel alle vragen gerepeteerd in een apart kamertje en toen moesten we als eerste onze presentatie doen. Het ging klasse.

 
 We kregen een dik applaus na de presentatie en het mooiste kwam nog. Aan het eind van de avond, Thomas en Ruben waren toen al lang naar huis, mocht Robert Reijnders van de Dorpsraad een cheque van 2500 euro in ontvangst nemen, het maximum te verdienen bedrag.
 
Jeugddorpsraad, maar vooral Thomas en Ruben, heel erg vet!!
Matthie Kroezen
Voorzitter dorpsraad Lonneker
 
 
 
Share our website